За нас

Сдружение "Левски на Левскарите"

Сдружението „Левски на Левскарите“ е създадено на 4 май 2022 г. на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Неговата основна цел е завръщането на Левски към неговите корени, като привържениците са основен пазител на ценностите и наследството му. Сдружението има за цел да изпълни с още повече съдържание етикета „Отбор на Народа“, като ликвидира възможностите клубът да бъде разменна монета в политико-икономически машинации. За да постигне това, „Левски на Левскарите“ ще се стреми да натрупа достатъчно голяма членска маса, която да даде легитимност на сдружението да поиска и получи мажоритарния пакет акции на клуба.

Целите, които си поставя Сдружение „Левски на Левскарите“ са:

  1. Да обедини всички левскари от страната и по света, за защита на техните колективни права и законни интереси, като създаде институционална рамка за реализиране на стремежите и еланията им за развитие и подкрепа на футболен клуб Левски.
  2. Да работи за запазване и утвърждаване на историческите ценности и идеали на футболен клуб Левски, завещани на поколенията от неговите създатели и от всички деятели на клуба, които са работили за създаването и утвърждаването на тези ценности и идеали през годините.
  3. Да пази чист и неопетнен авторитета на футболен клуб Левски и на неговите деятели и привърженици, като популяризира успехите и постиженията на клуба, брани спортната и моралната философия, с която клуба се идентифицира в българското общество и отстоява наложения през годините исторически профил на клуба, като социален феномен в Република България и пример за висок спортен и обществен морал, флагман на българския спорт и извор на добродетели, които да бъдат следвани от подрастващото българско поколение.
  4. Да отстоява демократичния и прозрачен принцип за управление и развитие на футболен клуб Левски.
  5. Да работи за постигането на съпричастност у всички привърженици на футболен клуб Левски с неговия клубен живот, развитие и управление.
  6.  Да работи за изграждането и възпитанието на висок морал, културно поведение, толерантност, висока спортна компетентност, солидарност и съпричастност с принципите на честната игра у всички привърженици на футболен клуб Левски.
  7. Да обединява усилията на всички привърженици на футболен клуб Левски за неговото превръщане в успешен спортен и икономически ефективен публичен проект, както и за издигането му до нивото на развитие на най- добрите европейски и световни футболни клубове.